1.1.17



Les carxofes

Les carxofes són la flor de la planta Cynara. 

Es tracta d’una hortalissa molt recomanable per les seves propietats saludables. 

Conté vitamines del grup B i minerals com el ferro (Fe), magnesi (Mg), el calci(Ca) i sobre tot el potassi (K). Aquest últim afavoreix la correcta hidratació i té funció diürètica.
És rica en un tipus de fibra anomenada inulina. És tracta d’una fibra soluble amb efecte prebiòtic, és a dir, que alimenta els bacteris beneficiosos que tenim als intestins. Això, pot provocar els molestos gasos. Si es dóna el cas, es poden prendre infusions d’anís verd o estrellat, comí o fonoll que a ajudaran a eliminar-los.
També té una colla de compostos, de gust amargant, beneficioses pel fetge, li donen propietats colerètiques, que estimulen la producció de fel i colagogues, que fan que la fel flueixi pel seu camí, cap als intestins, ajudant a digerir i expulsar els greixos, beneficiós per a persones que pateixen de fetge gras.

Amb la carxofa se sumen efectes beneficiosos: La fel carregada de colesterol acaba als budells, on s’ajunta amb la inulina que ajuda a eliminar-ho per la femta. Així, ajudem a disminuir el colesterol en sang. La inulina també dificulta l’absorció de glucosa a través dels budells, el que ajuda a mantenir els nivells de glucosa en sang. Baixant el colesterol i la glucosa en sang, disminuïm alguns dels riscos de problemes del cor.

Del mes de setembre a octubre, comença la temporada de carxofes i arriba fins a finals de maig. 


Es poden cuinar de mil maneres, al micro o bullides, al forn, farcides, arrebossades o fregides, sempre amb oli d’oliva verge extra. Afegides als guisats o en paelles, a la planxa o la brasa o com la teva imaginació et suggereixi, inclou-les al teu menú setmanal durant la temporada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La teva opinió: